Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2016/05/24

A L'AGRÍCOL PARLEM DE MAHLER



El proper dissabte dia 28 de maig a les 7 de la tarda tindrà lloc una nova sessió del cicle d’audicions comentades a l’Agrícol a càrrec de Maria Rosa Mestres, professora jubilada i gran afeccionada a la música.
Mestres ha triat la Segona Simfonia de Gustav Mahler, un dels compositors més importants del postromanticisme. Nascut el 1860 morí a Viena el 1911, va compondre deu simfonies i diversos cicles de lieder. Fou director de la prestigiosa Òpera de Viena, càrrec per al que li calgué convertir-se del judaisme al catolicisme.
Estrenada el 1895, és una simfonia llarga, com moltes de les de Mahler, amb moments molt lírics, i d'altres en que la gran orquestra omple la sala de sonoritats espectaculars. Com acostumava a fer Mahler en les seves obres orquestrals, en el 4t i 5’e moviment hi afegeix la veu arribant a un final potent i colpidor.
L’audició d’aquesta obra, anomenada “Resurrecció” es farà en la versió de l’Orquestra Simón Bolívar de Caracas dirigida per Gustavo Dudamel. L’orquestra sorgeix de “El Sistema”, programa d’educació musical a Venezuela que es va instaurar el 1975 i del qual Mestres en farà una breu explicació.
L'assistència és gratuïta i en acabar la sessió s’oferirà una copa de cava als assistents. Us hi esperem!