Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2015/03/17

LA GUITARRA CATALANA AL “PARLEM DE MÚSICA”

La guitarra catalana al “Parlem de música” d’aquest dissabte a l’Agrícol a càrrec del duo Ribera-Sàbat.
Aquest dissabte 21 de març a les 7 de la tarda tindrà lloc una nova sessió de les audicions comentades a l’Agrícol Centre Artístic del Penedès de Vilafranca. El duo de guitarres format per Maria Ribera Gibal i Jordi Sàbat Cots oferiran música en directe integrada per compositors catalans tot explicant l’evolució de la música per a guitarra al nostre país. L’entrada és gratuïta i per finalitzar, s’oferirà una copa de cava als assistents.
Llicenciats al Conservatori Superior del Liceu, aquests joves músics fincats a Martorell han rebut consell de guitarristes internacionals com Guillem Pérez Quer, Àlex Garrobé, Feliu Gasull i Armando Marrosu.
En la seva trajectòria com a duo han realitzat concerts en destacats festivals i cicles de música com el Festival de Mitjanit de Sitges, el Saló del Tinell de Barcelona, el cicle de Mas i Mas, Festival de Guitarra de les Garrigues "Memorial Emili Pujol" i el Festival de Guitarra de Girona i la Costa Brava, al Museu del Modernisme i a la Casa Amatller.
Actualment compaginen la seva activitat concertística amb l’activitat pedagògica en escoles de música i conservatoris i un interessant treball d’investigació musicològica. Han dirigit i organitzat durant tres edicions la direcció i organització del Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola de mà de Les Garrigues en memòria d’Emili Pujol.