Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/05/11

Presentació del llibre ¿Tengo inteligencia emocional? del vilafranquí Manel Güell





Presentació del llibre ¿Tengo inteligencia emocional? del vilafranquí Manel Güell

La Secció literària del Centre Artístic Penedès L'Agrícol ha programat la presentació del llibre ¿Tengo inteligencia emocional?  escrit pel  vilafranquí Manel Güell  i publicat a  l'editorial Paidós (Barcelona, 2013). L'acte tindrà lloc el divendres dia 17 de maig, a les vuit del vespre, a l'Agrícol (passatge d'Alcover, 2, de Vilafranca).

¿Tengo inteligencia emocional?  és un llibre de divulgació que planteja  30 preguntes  sobre emocions i intel·ligència emocional i proposa 29 respostes basades en un treball de síntesi d'autors que provenen de diferents orientacions psicològiques i humanístiques que tenen en comú el pensament racional, el rigor científic i la contrastació de les seves hipòtesis.  Les preguntes són del tipus: Hi ha emocions positives i emocions negatives? On estan les emocions? Influeixen les emocions en la presa de decisions? Es poden educar les emocions? Tenen emocions els animals? És el mateix una emoció que un sentiment?.

L'acte de presentació a anirà a càrrec de l'autor i ens proposa un petit viatge a les nostres emocions mitjançant els cinc sentits.  Aquest viatge ens permetrà contemplar fragments de la pel·lícula El árbol de la vida de T. Malick (vista), escoltar un poema de l'Enric Cassases amb música del Pascual Comelade (oïda), olorar farigola de Pontons (olfacte), notar la suavitat d'un mocador de seda (tacte) i tastar l'aigua de València, amb rom, cava i suc de taronja (gust). Cada experiència sensorial anirà acompanyada d'una explicació sobre les emocions, la intel·ligència emocional i el diàleg entre raó i emoció i algunes de les preguntes que proposa el llibre.

Manel Güell és formador, consultor i coach d'equips i professor associat de la Universitat de Barcelona (UB).  Dissenya i imparteix cursos, tallers, conferències, a l'administració pública, centres educatius, institucions i empreses. Ha publicat programes educatius i diversos llibres d'assaig i de psicologia. Els darrers títols publicats són: El arte y la belleza (Octaedro, 2013)No tinc temps per pensar (Octaedro, 2011), El món des de Nova Zelanda. Tècniques creatives per al professorat.  (Graó, 2008), ¿Per què he dit blanc si volia dir negre? Tècniques assertives per al professorat i els formadors.( Graó,  2005).

Més informació a www.manelguell.cat